Dag van de Natuur: we gaan weer planten

Zondag 26 november 2023

Zoals elk jaar gaan we op de Dag van de Natuur weer aanplanten! En dit jaar is het een grote aanplant! Recent zorgden we immers voor een mooie uitbreiding van ons natuurgebied de Gondebeekvallei. Nu gaan we hiervan 1 ha beplanten met maar liefst 2000 boompjes. Het gaat om zomereik, gewone esdoorn, haagbeuk, ruwe berk, gladde iep, zoete kers en winterlinde. Zo wordt het Aelmoeseneiebos weer een beetje groter en zorgen we voor een robuustere habitat voor de talloze soorten die hier voorkomen. Denk maar aan ree, vos, rode eekhoorn, hermelijn, wielewaal en allerlei spechten.

2000 boompjes steek je niet alleen in de grond. We rekenen daarom op jouw hulp! De plantgaten zijn al op voorhand gemaakt. Iedereen, groot en klein, kan dus meehelpen en is van harte welkom. Na het planten voorzien we natuurlijk ook een moment om nog wat bij te praten bij een hapje en een (warm) drankje.

We danken ook graag de Ginstberg voor hun steun aan deze plantactie!

Praktisch

Afspraak op zondag 26 november tussen 14u en 17u in de Gondebeekvallei. Opgelet: de percelen die we gaan beplanten zijn enkel te bereiken via het station van Gontrode. Vandaar is het nog exact 1 km stappen. De route zal aangeduid zijn!

Om alles goed te kunnen plannen, vragen we om je komst te bevestigen via dit formulier of info@natuurpuntoosterzele.be. Dit kan tot en met vrijdag 24 november.

Voorzieningen: Aangepaste kledij in functie van het weer (denk aan laarzen)! Indien mogelijk mag je een (kinder)spade meebrengen.

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Nacht van de Steenuil - zaterdag 23 maart

Maak je klaar voor een avond vol uilenwijsheid!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 30 maart

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Kopje onder - zondag 28 april

Houd deze dag alvast vrij in je agenda!