Seizoensexcursie Lente

Zondag 14 april 2024

De winter maakt langzaam plaats voor het seizoen van het nieuwe, jonge leven. Het frisse groen verdringt steeds meer de sombere bruine wintertinten. En om ons verlangen naar meer zon en warmte wat kracht bij te zetten, verschijnen al meteen ook de eerste bloemen. Bij de eerste vroege bloeiers zijn er verrassend veel bossoorten die nu in dichte tapijten de bosbodem kleuren. Ook heel wat bomen staan nu in bloei, al is dat op een ietwat verdoken manier waardoor ze dikwijls aan onze aandacht ontsnappen.

Op 14 april gaan we voluit genieten van de kleurenpracht en de wonderlijke levenscyclus van deze vroege bloeiers. Stap mee door de ontluikende natuur van het Raspaillebos, laat je bedwelmen door het intense aroma van velden vol daslook en ontdek onder andere het mythische verhaal achter blauwkousjes.

Praktisch

Afspraak: Zondag 14 april om 14u30 aan het Woodcafé, Heirbaan 135 te Galmaarden. We stappen ongeveer 2,5 km. Het einde is voorzien omstreeks 17u. Er is gelegenheid om te carpoolen: afspraak om 13.30u op het marktplein van Scheldewindeke.

Kostprijs: Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt (je lidmaatschap geldt voor het hele gezin). Voor niet-leden 2€/pp.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot twee dagen voor de activiteit (of tot de maximum capaciteit bereikt is) via dit formulier.

Voorzieningen: Aangepaste kledij in functie van het weer! De wandelpaden in het bos kunnen een obstakel vormen voor buggy’s en voor mensen met een verminderde mobiliteit.

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be of 0494 39 52 97 (Dirk Fiers).

Andere activiteiten

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?