Jawadde een padde

Zondag 12 maart 2023

Vanaf februari, wanneer de temperaturen terug beginnen oplopen, ontwaken de amfibieën uit hun winterslaap en trekken ze massaal naar beken en poelen om er zich voort te planten. Tijdens hun tocht moeten ze vaak een straat of een weg oversteken en lopen de padden, kikkers en salamanders een groot risico om overreden te worden. Met paddenoverzetacties helpt Natuurpunt de amfibieën een pootje om hun geboortepoel veilig te bereiken. Tot eind maart zijn onze vrijwilligers dan ook druk in de weer om amfibieën over de weg te helpen.

Ook in Oosterzele zijn er zo een aantal gevaarlijke oversteekplaatsten waar wij met een “paddenoverzet” de dieren veilig naar de overkant brengen. Tijdens deze activiteit help je de padden, kikkers en salamanders te verzamelen en over te brengen naar de poel. Onze gidsen leren je de diertjes te herkennen en vertellen je over het belang van deze dieren en wat ze nodig hebben om te overleven. We sluiten af met een ontbijt (verse koffiekoek met warme choco of koffie) uit het vuistje.

Iedereen, zeker gezinnen met jonge kinderen zijn van harte welkom.

Praktisch

Afspraak: Zondag 12 maart om 9u30 in Landskouter (de exacte locatie krijg je na inschrijving).

Kostprijs: €3 p.p. voor volwassenen en €2 p.p. voor kinderen t.e.m. 12 jaar (mini-ontbijt inbegrepen).

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 2 dagen voor de activiteit via dit formulier of info@natuurpuntoosterzele.be.

Voorzieningen: Zorg voor voldoende warme kledij. De ochtenden kunnen nog fris zijn.

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Seizoensexcursie Winter - zaterdag 04 februari

Elk seizoen een uiterst boeiende geleide excursie

Werkdag Ettingebos - zaterdag 11 februari

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

12.000 jaar Bos t’Ename - dinsdag 21 februari

Guido Tack laat ons mee genieten van zijn levenswerk, het fenomenaal boek '12 000 jaar bos ‘t Ename'.