Boom- en struikplantdag

Zaterdag 25 februari 2023

Soms lopen de dingen niet perfect zoals je ze had gewenst en dat ondervonden we ook in november ’22 toen we een plantdag voorzien hadden in ons natuurgebied Gondebeek in het kader van de Dag van de Natuur. Er was iets fout gelopen met de bestelling van het plantgoed en we zagen ons verplicht om de plantactie uit te stellen.

Op zaterdag 25 februari ’23 doen we het nog een keertje over. Hopelijk loopt het deze keer gesmeerd. Vanaf 9u gaan we aan de slag met iedereen die een beetje tijd wil vrijmaken om samen een 400 tal bomen en struiken aan te planten. We gaan samen een houtkant aanleggen met vruchtdragende bomen en struiken. De bessen en nootjes die deze soorten gaan leveren, zullen een welkome voedselbron vormen voor de vogels en de zoogdieren die in ons natuurreservaat leven.

Groot en klein, jong en iets minder jong, iedereen is van harte welkom. Rond de middag pauzeren we voor een gezamenlijke lunch met een warm of fris drankje naar keuze. Dit is een SNUIT-activiteit, m.a.w. kinderen zijn van harte welkom.

Zin om er bij te zijn? Schrijf je vooraf in zodat we een juiste inschatting te kunnen maken van de nodige catering. Indien mogelijk breng je best een spade mee. Laarzen zijn een absolute must.

Praktisch

Afspraak: Zaterdag 25 februari vanaf 9u aan natuurgebied Gondebeek (ingang Neerstraat, Lemberge-Merelbeke).

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot de dag voor de activiteit via dit formulier of info@natuurpuntoosterzele.be.

Voorzieningen: Aangepaste kledij in functie van het weer! Zeker laarzen voorzien en je bent bij voorkeur gewapend met een spade.

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Seizoensexcursie Winter - zaterdag 04 februari

Elk seizoen een uiterst boeiende geleide excursie

Werkdag Ettingebos - zaterdag 11 februari

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

12.000 jaar Bos t’Ename - dinsdag 21 februari

Guido Tack laat ons mee genieten van zijn levenswerk, het fenomenaal boek '12 000 jaar bos ‘t Ename'.