Seizoensexcursie Winter

Zaterdag 4 februari 2023

In november hebben we onze eerste seizoensexcursie georganiseerd en we zijn van onze stoel geblazen door de massale opkomst. We zijn het dus aan onszelf en onze leden verplicht om op de ingeslagen weg door te gaan.

De winter is een prachtig seizoen om mooie landschapswandelingen te maken, op voorwaarde natuurlijk dat je aangepaste kledij hebt aangetrokken. Het is het seizoen waarop de natuur ‘zogezegd’ een pauze neemt om dan later met hernieuwde energie alles te geven van zodra de temperatuur wat milder wordt. Maar schijn bedriegt want niet alles wat leeft, gaat in een winterslaap. Wil je winterse activiteit zien dan ga je best kijken in de buurt van water. En dat is exact wat wij gaan doen. We gaan de Scheldemeersen met een bezoekje vereren en eens kijken hoe de actieve planten en beestjes er in slagen om zonder kleerscheuren de winter door te komen. Als we geluk hebben is misschien zelfs de bever van de partij.

Het kan uiteraard koud en vochtig zijn, haal dus de gepaste kleren en schoeisel uit jou kast. Een verrekijker kan handig zijn. Kom uit je sofa en stap met ons mee door de prachtige natuur van de Scheldemeersen.

Praktisch

Afspraak: Zaterdag 4 februari om 14u stipt aan PNEC De Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16, 9630 Meilegem. We stappen ongeveer 4,5 km. Het einde is voorzien omstreeks 16.30u.

Kostprijs: Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt. Voor niet-leden 2€/pp.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 2 dagen voor de activiteit via dit formulier of info@natuurpuntoosterzele.be.

Voorzieningen: Aangepaste kledij in functie van het weer! De wandelpaden in de meersen kunnen een obstakel vormen voor buggy’s en mensen met een verminderde mobiliteit.

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 25 maart

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Kaas- en wijnavond - zaterdag 25 maart

Onze expeditieteams organiseren onze allereerste Kaas- en Wijnavond ten voordele van onze natuurgebieden!

Seizoensexcursie Lente - zaterdag 15 april

Elk seizoen een uiterst boeiende geleide excursie