Nacht van de Vleermuis

Vrijdag 26 augustus 2022

Al 30 jaar lang zet Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) zich in voor natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen. Gedurende die 30 jaar heeft RLVA gezorgd voor het aanplanten van vele honderden hoogstam fruitbomen, vele kilometers hagen en heggen, tientallen poelen en andere natuurelementen. Ondertussen maken 18 steden en gemeenten deel uit van deze vzw en jawel, recent is ook Oosterzele toegetreden tot RLVA (neem zeker eens een kijkje op rlva.be).

Om het dertigjarig bestaan te vieren, organiseert RLVA dit jaar 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Voor Oosterzele gaan wij met NPO de uitdaging aan. Samen met RLVA organiseren we een vleer-beleef-muisavond. Je kan er heel wat opsteken over die fascinerende beestjes en met wat geluk krijgen we ze ook nog te zien en te horen.

Wist je trouwens dat er in België een twintigtal soorten vleermuizen leven? Sommige vleermuizen wonen in huizen, grotten of verlaten forten, andere in holle boomstammen. Zo heeft elke soort zijn favoriete stekje. Kom ze op 26 augustus ontdekken tijdens de Nacht van de Vleermuis! Je kan er terecht voor een duistere speurtocht met batdetector, vleermuisvriendelijke kinderactiviteiten en een bloederige cocktail in ons batcafé.

Laat je met je gezin of vrienden gidsen door hun leefgebied en ontdek het belang van deze ongevaarlijke, maar sterk bedreigde diergroep. Groot of klein, iedereen is welkom op deze gezinsactiviteit.

Praktisch

Afspraak aan GC De Ganck/Erfgoedhuis, Sint-Antoniusplein 10, Moortsele om 20u. Het einde van deze activiteit is voorzien voor 22u.

Kostprijs is 5 euro (< 16 jaar =gratis). Inschrijven is verplicht via www.rlva.be/30jaarRLVA.

Zorg voor aangepaste kledij want ’s avonds kan het frisser worden.

Meer info via dirk.fiers@skynet.be of 0494 395 297

Andere activiteiten

Prikkeltocht in de natuur met veg picknick - zondag 09 oktober

Breng je picknickdekentje mee, veter je stapschoenen vast en kom gezellig mee genieten!

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 29 oktober

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 26 november

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?