Wandeling op de grens tussen landbouw en natuur

Zondag 23 augustus 2020

De Lembergse Kouter biedt prachtige vergezichten terwijl het valleigebied vlakbij het Gondebeekreservaat, een meer besloten karakter heeft.  De akkers produceren ons voedsel, dankzij een efficiënte landbouw, terwijl het reservaat een plek is waar wij en de natuur wat op adem kunnen komen? Zijn dit werkelijk afgescheiden werelden?

Op deze wandeling staan we stil bij voorbeelden waar de grenzen zijn vervaagd tussen landbouw en natuur en waar de wisselwerking opmerkelijke resultaten oplevert. We kunnen op deze wandeling aanschouwen hoe landbouw de biodiversiteit een boost kan geven.

Praktisch

Afspraak aan de parking bunker aan het Vliegveld van Gontrode (wegje tussen Scheldeweg 55 en 57 in Melle) om 14u. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Kom dus met de fiets indien mogelijk. De excursie eindigt rond 17u. Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt. Aan niet-leden wordt een vrije bijdrage gevraagd.

Stevig schoeisel is aangeraden. De totale afstand bedraagt 4 km.

Inschrijven via deze link is verplicht. Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Planten, zwammen en beestjes zoeken - zaterdag 15 augustus

Wat leeft er allemaal in ons natuurgebied de Gondebeekvallei? Welke soorten kan jij herkennen? Iedereen is welkom!

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 29 augustus

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 26 september

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?