Planten, zwammen en beestjes zoeken

Zaterdag 15 augustus 2020

Deze zomer gaan we opnieuw speuren naar wat er zoal leeft in ons natuurgebied de Gondebeekvallei. Gewapend met loepepotjes, vlindernetjes en vooral een gezonde portie nieuwsgierigheid gaan we op zoek naar wat de biodiversiteit daar te bieden heeft. We ontdekken samen wat er leeft zodat we het natuurgebied verder op een verantwoorde manier kunnen beheren in functie van het behoud van de biodiversiteit en waar mogelijk ook met als doel de soortenrijkdom verder te verhogen. De resultaten worden ingegeven op waarnemingen.be.

Wil je leren hoe je planten en dieren op naam kan brengen, heb je reeds enige voorkennis of ben je al een expert? Het maakt niet uit, iedereen is welkom, jong en oud!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeekvallei (ingang Neerstraat, Gontrode - zie Google Maps) om 14u30 uur stipt. Het einde is voorzien rond 17u. Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt. Aan niet-leden wordt een vrije bijdrage gevraagd.

Aangepaste kledij in functie van het weer! Als je over een loepepotje, vlindernetje, planten- of insectengids beschikt, mag je die zeker meenemen!

Meer info via info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 26 september

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Feestelijke opening van brugje, poelen en percelen - zondag 27 september

2019 was een super jaar voor ons natuurgebied aan de Gondebeek en dit willen we vieren met een feestelijke opening van enkele nieuwigheden!