Dag van de Natuur

Zaterdag 23 november 2019

We werken hard verder aan ons natuurgebied de Gondebeekvallei (op de grens van Landskouter, Lemberge en Gontrode). Door het wandelpad dat het station van Gontrode verbindt met de Neerstraat, vinden steeds meer mensen de weg naar dit mooie stukje natuur die de Gondebeekvallei samen met het aangrenzende Aelmoeseneibos vormt.

Afgelopen jaar kon, mede door de gulle steun van leden en sympathisanten, opnieuw ongeveer 1 hectare natuurgebied aangekocht worden. Recent werden ook twee poelen uitgegraven om te zorgen voor meer variatie en biodiversiteit. Binnenkort wordt bovendien een voetgangersbrugje over de Gondebeek aangelegd ter wille van het natuurbeheer en om de toegankelijkheid te verbeteren.

Op de Dag van de Natuur gaan we een stuk bos aanplanten. We beplanten een perceel van bijna 1 hectare met een 300-tal bomen. Dit is een ideale gelegenheid om kennis te maken met dit lokaal stuk natuur. Daarom een warme oproep aan iedereen, groot en klein, om een boompje mee in de grond te komen steken en zo een kleine bijdrage te leveren aan meer lokale natuur en het klimaatvraagstuk. Jeugdbeweging JNM Onderstebovenschelde komt alvast meehelpen. Wij zorgen voor een gezellige sfeer met (warme) drank, een tussendoortje en een kampvuurtje.

Praktisch

Afspraak om 13u30 aan het station van Landskouter. Indien mogelijk breng je zelf een spade mee. Laarzen zijn een must. Meer info: info@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?