Paddenstoelenwandeling

Zondag 20 oktober 2019

Paddenstoelen blijven wonderlijke schepsels. Het zijn geen dieren, maar ook geen planten. Ze behoren dus niet tot de fauna en flora, maar vormen een apart rijk met name de fungi of het zwammenrijk. Ze zijn ook een beetje mysterieus. Gisteren was het gazon nog maagdelijk en vanmorgen staan er plots overal groepjes inktzwammen. Ze schieten letterlijk als paddenstoelen uit de grond en ze kunnen de meest gekke vormen aannemen.

Op deze excursie willen wij iedereen, groot en klein, met of zonder ervaring laten kennis maken met deze bijzondere levensvorm. Ontdek de verborgen geheimen van de Grote stinkwam, de Satansboleet, de Kluifzwam en nog zoveel andere. Geniet van mysterieuze verhalen en leuke weetjes over eetbare, roesverwekkende en ronduit giftige exemplaren.

Praktisch

Afspraak om 14u30 aan de ingang van het Aelmoeseneiebos met het kapelletje (ter hoogte van Aalmoezenijestraat 2, Landskouter). Deze activiteit is gratis voor leden van Natuurpunt en kost €1 voor niet-leden.

In het najaar kan het bos zeer vochtig zijn en daarom jammer genoeg niet geschikt voor rol- of kinderwagens. Aangepaste kledij, laarzen of stevig schoeisel zijn een aanrader.

Meer info: dirk.fiers@skynet.be of 0494 395 297.

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 27 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?