Excursie Diersporen

Zondag 18 augustus 2019

Nieuwsgierigheid is een eigenschap van heel veel mensen. Als we gaan wandelen in onze bossen, weilanden, akkers en parken vragen we ons dikwijls af welke dieren daar zoal zouden leven. We krijgen ze echter maar zelden te zien. De meeste zoogdieren in Vlaanderen zijn nacht- of schemerdieren en bovendien doorgaans heel schuw. Vogels kun je makkelijk horen, maar ook zij verstoppen zich graag in het bladerdek. De meeste insecten zijn zo klein dat we er gewoonlijk over kijken.

Toch laten de meeste dieren sporen na waarmee ze hun aanwezigheid in het gebied verraden. Het klassieke spoor is de pootafdruk, maar er zijn nog heel wat andere sporen zoals braakballen, uitwerpselen, knaagsporen, nesten, enz. Op deze excursie gaan we samen op zoek naar allerlei diersporen en proberen we te achterhalen wie de eigenaar is. Laat de speurneus in jou maar los want het wordt zeker een boeiende en verrassende tocht. De doelgroep is iedereen vanaf 7 jaar.

Praktisch

Afspraak om 14u30 aan het NMBS-station van Gontrode. Deelname is gratis.

Het terrein is jammer genoeg niet geschikt voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Voor verdere info kan je terecht bij Dirk (04 94 39 52 97).

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 27 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?