Biotoopstudie Gondebeekvallei

Zaterdag 10 augustus 2019

Naast het fysieke werk vraagt het beheer van een natuurgebied ook een degelijke kennis van de soortenrijkdom in dat gebied. Op die manier kan het beheer afgestemd worden op het behoud van die soorten en kunnen we maatregelen nemen om de biodiversiteit te verhogen. Daarom doorkruisen we meerdere keren per jaar ons natuurgebied de Gondebeekvallei. Telkens worden zowel planten, dieren als zwammen geïnventariseerd en aan ons lijstje toegevoegd. De resultaten worden ingegeven op waarnemingen.be.

Wil je leren hoe je planten en dieren op naam kan brengen, heb je reeds enige voorkennis of ben je al een expert? Het maakt niet uit, iedereen is welkom, jong en oud!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek (ingang Neerstraat, Gontrode - zie Google Maps) om 14u30 uur stipt. Het einde is voorzien rond 17u. Deelname is gratis.

Aangepaste kledij in functie van het weer! Als je over een loepepotje, vlindernetje, planten- of insectengids beschikt, mag je die zeker meenemen!

Voor meer info kan je terecht bij Dirk (04 94 39 52 97).

Andere activiteiten

Beestenboel - woensdag 16 oktober

Dirk Draulans presenteert op humoristische wijze een hele reeks beesten met wat relevantie voor het beter begrijpen van het functioneren van de mens.

Paddenstoelenwandeling - zondag 20 oktober

We trekken op excursie naar het Aelmoeseneiebos om daar enkele populaire paddenstoelen te ontdekken.

Werkdag Gondebeekvallei - zaterdag 26 oktober

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?