Nieuwjaarsdrink met opwarmer

Zaterdag 26 januari 2019

Zoals gewoonlijk starten we het nieuwe jaar met onze nieuwjaarsdrink. Als opwarmer tonen we de documentaire 'Plannen voor plaats', over hoe we ruimte kunnen maken voor mens en natuur. Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Want hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ons evenzeer bekend: door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte alsmaar schaarser, we rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen. Een “must see” voor iedereen die bekommerd is hoe we, ook in Oosterzele, de landelijkheid kunnen bewaren, onze dorpskernen kunnen herdenken en toch meer ruimte maken voor natuur.

'Plannen voor plaats' brengt ons naadloos bij onze eigen plannen voor meer natuur. Bij een drankje en een hapje blikken we kort terug op het voorbije jaar en ontvouwen we onze plannen voor 2019. Achter de schermen zijn we immers al een tijdje aan het broeden op een aantal “wilde” plannen. Ambitieuze plannen, plannen voor meer lokale natuur en bos, met een pak frisse nieuwe ideeën en activiteiten, met een aantal vertrouwde partners maar ook met enkele nieuwe... Uiteraard staan we hierbij open voor opmerkingen en suggesties. Omdat de mama’s en papa’s ongestoord kunnen deelnemen, voorzien we voor de jonge garde aangepast vermaak.

Nodig zeker ook vrienden en familie uit. De nieuwjaarsdrink is het ideale moment om kennis te maken met Natuurpunt Oosterzele. Met jullie steun kunnen we ook komend jaar werken aan meer lokale natuur! Als je zelf wil bijdragen aan onze werking, ook al weet je nog niet hoe, spreek je ons gewoon maar aan!

Praktisch

Afspraak in het Parochiecentrum van Balegem (Poststraat 46).

16u-17u: Plannen voor plaats | 17u-...: Nieuwjaarsdrink

Inschrijven is niet verplicht maar we appreciëren een seintje als je komt (zodat we zeker voldoende plaats, drank en hapjes voorzien).

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeek - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Werkdag Gondebeek - zaterdag 27 juli

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Biotoopstudie Gondebeekvallei - zaterdag 10 augustus

Tijd om de fauna en flora in de Gondebeekvallei te inventariseren. Welke soorten kan jij herkennen? Iedereen is welkom!