Biotoopstudie Gondebeek

Zaterdag 18 augustus 2018

Naast het fysieke werk vraagt het beheer van een natuurgebied ook een degelijke kennis van de soortenrijkdom in dat gebied. Op die manier kan het beheer afgestemd worden op het behoud van die soorten en kunnen we maatregelen nemen om de biodiversiteit te verhogen. Daarom doorkruisen we meerdere keren per jaar ons natuurgebied de Gondebeek. Telkens worden zowel planten, dieren als zwammen geïnventariseerd en aan ons lijstje toegevoegd. De resultaten worden ingegeven op waarnemingen.be.

Deze keer is het hoogzomer en dat betekent dat allerhande insecten, vogels en ander dierlijk leven aanwezig zullen zijn. Wil je leren hoe je planten en dieren op naam kan brengen, heb je reeds enige voorkennis of ben je al een expert? Het maakt niet uit, iedereen is welkom, jong en oud!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek (ingang Neerstraat, Gontrode) om 14u30 uur stipt. Het einde is voorzien rond 17u.

Als je over een loepepotje, vlindernetje, planten- of insectengids beschikt, mag je die zeker meenemen!

Andere activiteiten

Tapis d'Amis - zaterdag 22 september

Een grandioos gezellige gezinsdag samen met EVA, VELT, Oxfam Wereldwinkel, Trage Wegen en Gezinsbond.

Werkdag Gondebeek - zaterdag 29 september

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Werkdag Gondebeek - zaterdag 27 oktober

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?