Biotoopstudie Gondebeek

Zaterdag 18 augustus 2018

Naast het fysieke werk vraagt het beheer van een natuurgebied ook een degelijke kennis van de soortenrijkdom in dat gebied. Op die manier kan het beheer afgestemd worden op het behoud van die soorten en kunnen we maatregelen nemen om de biodiversiteit te verhogen. Daarom doorkruisen we meerdere keren per jaar ons natuurgebied de Gondebeek. Telkens worden zowel planten, dieren als zwammen geïnventariseerd en aan ons lijstje toegevoegd. De resultaten worden ingegeven op waarnemingen.be.

Deze keer is het hoogzomer en dat betekent dat allerhande insecten, vogels en ander dierlijk leven aanwezig zullen zijn. Wil je leren hoe je planten en dieren op naam kan brengen, heb je reeds enige voorkennis of ben je al een expert? Het maakt niet uit, iedereen is welkom, jong en oud!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek (ingang Neerstraat, Gontrode) om 14u30 uur stipt. Het einde is voorzien rond 17u.

Als je over een loepepotje, vlindernetje, planten- of insectengids beschikt, mag je die zeker meenemen!

Andere activiteiten

Jawadde een padde - zondag 17 maart

Eens op een zondagochtend komen meehelpen met het overzetten van padden, kikkers en salamanders?

Werkdag Gondebeek - zaterdag 30 maart

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Benefiet - Wouter Deprez - dinsdag 23 april

Wouter Deprez komt met zijn voorstelling LEVEND & VERS naar GC De Kluize. De opbrengst gaat integraal naar onze plannen voor bosuitbreiding.