Werkdag Gondebeek

Zaterdag 28 juli 2018

Deze werkdag gaat niet door wegens de weersomstandigheden. Volgende maand staan we er opnieuw!

Het beheer van ons natuurgebied de Gondebeek vraagt wel wat werk. Aanplantingen, maaien van graslanden, knotten, verwijderen van exoten, onderhoud van wandelpaden … We doen het allemaal! Daarom komen we elke laatste zaterdag van de maand samen voor een werkdag. Deze zomer doen we verder met de bestrijding van de reuzenberenklauw en voeren we de nodige maaiwerken uit.

Wil je zelf eens de handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen? Het is een ideale gelegenheid om je hoofd helemaal leeg te maken. Iedereen, van klein tot groot, is welkom!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek (ingang Neerstraat, Gontrode). We beginnen om 9u en stoppen meestal rond 14u. Ben je wat later en/of moet je vroeger vertrekken: geen probleem! Draag gepaste kledij.

Graag een seintje vooraf aan Jean-Luc (jean_luc_eggermont@hotmail.com of 0477/930 325). Zo kunnen we voor voldoende catering zorgen en je persoonlijk verwittigen mocht de werkdag niet doorgaan. Weersomstandigheden en dergelijke kunnen soms roet in het eten gooien. Lastminutewijzigingen worden ook steeds op de website weergegeven!

Andere activiteiten

Opkomst van de Aziatische hoornaar - vrijdag 31 mei

Karel Schoonvaere (UGent en Honeybeevalley) komt het verhaal van dit bijzondere insect uit de doeken doen.

Bezoek Balegro en Oeverzwaluwen - zaterdag 01 juni

Een woordje uitleg over de ontginning en de wonderlijke oeverzwaluwen die in de groeve verblijven.

Biotoopstudie Gondebeekvallei - zaterdag 08 juni

Tijd om de fauna en flora in de Gondebeekvallei te inventariseren. Welke soorten kan jij herkennen? Iedereen is welkom!