Bezoek Verbeke Foundation

Zondag 24 juni 2018

Benieuwd wat de mélange van cultuur, natuur en ecologie geeft? Dan moet je op zondag 24 juni zeker meegaan naar de Verbeke Foundation. Deze bijzondere plek is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. We krijgen eerste een rondleiding met een gids die één tot anderhalf uur duurt. Daarna kunnen we het domein en de collectie verder vrij bezoeken.

De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Praktisch

Inschrijven is noodzakelijk via info@natuurpuntoosterzele.be. Let wel: wees er snel bij, de groep is beperkt tot max. 20 personen. Geef ook aan of je wil carpoolen: we spreken af om 13u aan de Markt van Scheldewindeke of ter plekke om 14u (Verbeke Foundation, Westakker z/n, 9190 Kemzeke). Kostprijs: €15 per persoon, over te schrijven op rekeningnummer BE37 0012 2707 2228 van Natuurpunt Oosterzele (Pontslag 11, 9860 Balegem) met vermelding van "excursie Verbeke Foundation + aantal personen".

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeek - zaterdag 24 augustus

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Werkdag Gondebeek - zaterdag 28 september

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Wandeling Eetbare Natuur - zondag 29 september

We ontdekken welke eetbare wilde planten er groeien in de natuur dicht bij ons met hier en daar een proevertje.