Excursie: Lentekriebels in het bos

Zondag 15 april 2018

Na de winter ontwaakt het bos langzaam uit een lange winterslaap. De knoppen aan de bomen springen open en nieuwe twijgjes, blaadjes en bloemen worden geboren. Als aankondiging van de lente verschijnen ook de eerste voorjaarsbloeiers in het bos. Voorzichtig steken zij hun kopjes boven de grond om dan, geprikkeld door de eerste warme zonnestralen, het bos om te toveren tot een kleurrijk schouwspel.

Ook het Aelmoeseneiebos ondergaat elk jaar deze metamorfose. Samen gaan we op stap om te genieten van de kleurenpracht en de wonderlijke levenscyclus van deze vroege bloeiers. Je ontdekt er onder andere waarom deze planten zo vroeg bloeien terwijl de omstandigheden in de zomer toch zoveel gunstiger zijn. Op deze excursie worden we omringd door al dit bruisend jong leven en je ervaart er hoe de natuur reageert op de verandering van de seizoenen.

Deze excursie verloopt in samenwerking met de bibliotheek van Oosterzele.

Praktisch

Om 14u30 aan het Aelmoeseneiebos op de parking met het kapelletje (Aalmoezenijestraat ter hoogte van nr. 2, Landskouter). Het einde van de wandeling is voorzien voor 17u.

In de lente kan het bos zeer vochtig zijn en daarom jammer genoeg niet altijd geschikt voor rol- of kinderwagens. Laarzen of stevig schoeisel zijn een aanrader.

Gratis voor leden / 1 euro per persoon voor niet-leden. Inschrijven is verplicht en kan via info@natuurpuntoosterzele.be of de bibliotheek.

Andere activiteiten

Toen de dieren nog spraken - vrijdag 09 november

Een natuureducatieve comedy voorstelling door Joeri Cortens over de communicatie tussen mensen, dieren en planten… en wat er zoal kan mislopen...

Werkdag Gondebeek - zaterdag 24 november

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Excursie: Geschiedenis van de Gondebeekvallei - zondag 25 november

Ga mee op stap en ontdek de boeiende geschiedenis van de Gondebeekvallei!