Voordracht: Zoetwatervissen in de kijker

Vrijdag 23 februari 2018

Als we wandelen in de natuur zijn het de zichtbare landschapselementen en de daarbij horende fauna en flora die ons opvallen en waarvan we kunnen genieten. De kronkelende loop van een beek of het weerspiegelende oppervlak van een vijver zijn een genot voor het oog, maar er is weinig gekend over het verborgen leven dat zich in de bedding of onder het wateroppervlak afspeelt. Vissen zijn de grote onbekenden en we schenken er weinig aandacht aan, tenzij ze het slachtoffer worden van watervervuiling en massaal dood aan de oppervlakte drijven.

Rudy De Mol was tijdens zijn loopbaan bij het Agentschap Natuur en Bos onder andere actief binnen de afdeling Jacht en Visserij. Met deze voordracht wil hij je een blik gunnen in de onderwaterjungle van onze beken en rivieren, waar alle regels van leven en overleven aangepast zijn aan het overheersende element water. Je zal ongetwijfeld nadien een rivier met andere ogen bekijken.

Deze voordracht verloopt in samenwerking met de bibliotheek van Oosterzele.

Praktisch

Om 20u in de bibliotheek (Stationsstraat 13, Scheldewindeke). Gratis voor leden / 2 euro per persoon voor niet-leden. Inschrijven is niet nodig.

Andere activiteiten

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?