Opwarmer, algemene vergadering en nieuwjaarsdrink

Zondag 28 januari 2018

Zoals gewoonlijk starten we het nieuwe jaar met onze algemene vergadering en nieuwjaarsdrink. Als opwarmer trekken we eerst nog naar het Vogel Opvang Centrum in Merelbeke voor een geleid bezoek achter de schermen. Het VOC verzorgt allang niet meer alleen vogels in nood, maar ook allerhande andere dieren zoals egels, eekhoorns en vossen. Er zijn zelfs plannen voor een vleermuizen-revalidatiekooi. Verantwoordelijke Nick De Meulemeester gidst ons rond. Een unieke kans voor groot en klein om wilde dieren van dichtbij te zien, en iets op te steken over hoe ze leven en waarom ze hier terechtkomen.

Na het bezoek zakken we af naar de Heemkring in Moortsele voor een korte algemene vergadering waarin we nog eens terug kijken naar het voorbije jaar en plannen maken voor het nieuwe. Uiteraard schakelen we snel over naar onze nieuwjaarsdrink voor een gezellige babbel met hapje en drankje!

Nodig zeker ook vrienden en familie uit! Het is het ideale moment om kennis te maken met Natuurpunt Oosterzele.

Praktisch

Bezoek VOC Merelbeke
Om 13u30 stipt op het dorpsplein van Moortsele om te carpoolen. Wie wil kan ook rechtstreeks tegen 14u naar het VOC komen (Liedermeersweg 14, Merelbeke). Deelname kost 2 euro per persoon (ten voordele van de werking van het VOC).

Algemene vergadering en nieuwjaarsdrink
We nodigen jullie graag uit in de Heemkring vanaf 16u (Kloosterstraat 13, Moortsele). De nieuwjaarsdrink is gratis.

Indien mogelijk vragen we jullie aanwezigheid te bevestigen via mathieu@natuurpuntoosterzele.be.

Andere activiteiten

Werkdag Gondebeek - zaterdag 28 juli

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Natuur.Café: Film in het Bos - vrijdag 17 augustus

Naar goede gewoonte zetten we ons Natuur.Café op bij Film in het Bos. Een leuke manier om te genieten van de vakantiedagen met de kinderen.

Biotoopstudie Gondebeek - zaterdag 18 augustus

Tijd om de fauna en flora in de Gondebeek te inventariseren. Welke soorten kan jij herkennen? Iedereen welkom!