Werkdag Gondebeek: Knotten

Zaterdag 27 januari 2018

Als gevolg van de overstroming van de Gondebeek op 14 december hebben we de knotactiviteiten moeten verschuiven naar de laatste zaterdag van januari. We nemen de middelste rij knotwilgen onder handen. Het is ondertussen reeds een achttal jaren geleden sinds hun laatste knotbeurt en verschillende bomen beginnen reeds te scheuren door het gewicht van de zware takken. De terreinploeg van Natuurpunt komt vooraf de takken afzagen zodat wij ze enkel nog op lengte moeten zagen. We proberen ook nog een "ijzeren paard" te versieren om het hout makkelijker naar de straatkant te verplaatsen.

Uiteraard zorgen we voor de nodige catering en wordt het gezaagde hout verdeeld onder de werkers die dit wensen.

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek, ingang Neerstraat, Lemberge. We beginnen om 9u. Het einduur is afhankelijk van de weersomstandigheden en de knotvorderingen, maar vermoedelijk zal er tot ongeveer 14u gewerkt worden. Ben je wat later en/of moet je vroeger vertrekken: geen probleem!

Mee te brengen materiaal (indien mogelijk): handzaag, hakmes en/of lichte bijl. Vergeet zeker ook niet werkschoenen, handschoenen en veiligheidsbril!

Graag een seintje vooraf aan Jean-Luc (jean-luc@natuurpuntoosterzele.be of 0477/930 325). Zo kunnen we voor voldoende catering zorgen en je persoonlijk verwittigen mocht de werkdag niet doorgaan wegens slechte weersomstandigheden.

Andere activiteiten

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?