Boomplantactie in de Gondebeekvallei

Zaterdag 18 november 2017

Op 18 november, dag van de natuur, hopen we met zoveel mogelijk mensen, jong en oud, de handen uit de mouwen te steken. We willen die dag met vereende krachten heel wat boompjes zoals esdoorn, zwarte els, boskers, lijsterbes, es en zomereik, aanplanten. Deze aanplant zal gebeuren "rond" de Gondebeek, met als bedoeling beekbegeleidend bos te laten ontstaan.

Maar niet alleen boompjes zullen geplant worden die dag. Aan de zuidoostelijke kant van ons natuurgebied willen we een struweel voorzien van diverse struiksoorten zoals meidoorn, sleedoorn, rode kornoelje, gelderse roos en hazelaar. Enerzijds om een haagkant te voorzien aan de straatzijde en anderzijds om een beschermend en voedselrijk biotoop te creƫren voor vogels, kleine knaagdieren e.a.

We hopen op een massale opkomst om die dag de aanplant volledig te kunnen afronden! Ook kindjes zijn welkom. En uiteraard sluiten we af met een (warm) drankje en een gezellige babbel.

Chiro Roo stroopt alvast de mouwen op en komt met 2 groepen meeplanten!

Praktisch

De aanplant gebeurt op een perceel langs de Lembergestraat (ter hoogte van Uilhoek), maar we spreken af om 13u30 aan het station van Landskouter om samen naar de locatie te wandelen. Helpers voorzien stevige schoenen of laarzen en brengen indien mogelijk een spade mee.

Om een beetje een juiste inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid boompjes en struiken die we moeten voorzien, vragen we een seintje te geven als je afkomt (mathieu.wille@gmail.com)

Andere activiteiten

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 20 april

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?