Biotoopstudie Gondebeek

Zaterdag 29 april 2017

Een natuurgebied op een verantwoorde manier beheren, veronderstelt een degelijke kennis van de soortenrijkdom van dat gebied. Op die manier kan het beheer afgestemd worden op het behoud van die soorten en kunnen we maatregelen nemen om de biodiversiteit te verhogen. De komende jaren willen we daarom ons natuurgebied de Gondebeek systematisch inventariseren en de resultaten ingeven op waarnemingen.be. Zo kunnen we na verloop van tijd met de verzamelde informatie onze beheersmaatregelen in functie van de soortenrijkdom evalueren.

Op zaterdag 29 april gaan we voor de eerste keer in 2017 aan de slag. Het is dan volop de periode van de voorjaarsbloeiers en die zullen dan ook onze focus vormen, maar uiteraard hebben we ook oog voor alle andere levensvormen die ons pad kruisen. Zowel planten, dieren als zwammen worden geïnventariseerd en aan ons lijstje toegevoegd. De bedoeling is om dergelijke zoektochten meerdere keren per jaar over de verschillende seizoenen te herhalen zodat we een globaal beeld krijgen van de fauna, flora en fungi in de Gondebeekvallei.

Wil je dus leren hoe je planten en dieren op naam kan brengen, heb je reeds enige voorkennis of ben je al een expert? Het maakt niet uit, iedereen is welkom!

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek (ingang Neerstraat, Gontrode) om 14u30 uur stipt.

In het voorjaar kunnen laarzen aangewezen zijn. Als je over een flora, paddenstoelen- of insectengids beschikt, breng die dan zeker mee (maar het is zeker geen noodzaak).

Andere activiteiten

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?